Kémiaoktatásért díj

Jelentkezési időszak: 2022.03.23. 14:00:00 - 2022.07.01. 23:57:00

A Richter Gedeon Nyrt. 1999-ben díjat alapított az általános iskolai, a középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére, hogy támogassa és erősítse a kémia színvonalas iskolai oktatását. A díj elsősorban a magyarországi kémiatanárok elismerését célozza, de a határon túli iskolákban magyar nyelven tanító kémiatanárok is javasolhatók.

A rangos elismerést, a személyenként 500 ezer forintos díjat a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma ítéli oda olyan kémiatanároknak, akik elismerten a legtöbbet teszik a kémia iránti érdeklődés felkeltéséért, elkötelezett és sikeres cselekvői a tehetséggondozásnak, akiknek tanítványai sikeresen szerepeltek hazai és nemzetközi kémiai tanulmányi versenyeken, akiknek tevékenysége túlmutat saját iskolájukon, valamint akik jelenleg is aktív tanári tevékenységet folytatnak, mindezzel jelentős szerepet vállalva a jövő generációjának nevelésében.

Az Alapítvány a díjat a 2022. évre is kiírja. Kérjük, hogy a pályázatokat a jelen honlapon keresztül, az itt található útmutatások alapján nyújtsák be. Hiányos pályázatot a rendszer nem fogad be.

Jelölést az iskolák igazgatóin, tanári munkaközösségein, kollégákon kívül egykori és jelenlegi diákok is adhatnak. A pályázaton való részvétel feltétele, hogy az ajánló töltse ki a pályázati űrlapot. Ha az ajánló az ajánlott személy valamelyik adatát nem ismeri, akkor az adott kötelezően kitöltendő mezőbe nulla írandó. Egy adott tanárt egy, vagy több személy is felterjeszthet a díjra. Utóbbi esetben a felterjesztést az ajánlók egymástól függetlenül, külön-külön pályázatban tehetik meg, vagy közösen egy pályázatban- ekkor az "új ajánló hozzáadása" gombra kattintva tetszés szerinti számú ajánló adatai megadhatók. Ebben az esetben az ehhez kapcsolódó formanyomtatványt le kell tölteni, majd aláírva pdf formátumban feltölteni. A határon túli tanárok felterjesztése esetében kérjük, hogy egy magyarországi ajánló is szerepeljen a pályázatban. Továbbá kérjük, hogy az ajánló az ajánlott méltatását pdf csatolmányban is töltse fel a pályázati űrlaphoz.

Esetleges kérdéseikkel bátran keressenek a kemiaoktat@richter.hu címen, illetve a 06-1/431-4431-es telefonszámon.

Pályázati jelentkezés vége:

Pályázati Dokumentáció